Koristni nasveti

Kako izbrisati glasbo iz iPoda

Pin
Send
Share
Send
Send


Zamislite si situacijo: vaš računalnik se je zrušil in izgubili ste vso glasbo. Če nimate varnostne kopije, boste morali porabiti nekaj ur, da boste ponovno prenesli vso glasbo v iTunes.

Na srečo lahko obnovite glasbo iz iPoda. Za to vam sploh ni treba uporabljati posebnih programov. Edina stvar, ki je ne morete obnoviti, so seznami predvajanja, ocene in število predvajanj.

V tem članku vam bomo pokazali, kako obnoviti glasbo iz iPoda z Windows. Obnovitev za računalnike Mac in Linux je v tem članku različna in ni zajeta. Pazljivo upoštevajte navedena navodila.

1. način - brisanje glasbe s sinhronizacijo iTunes

  1. Če želite glasbo iz iPoda odstraniti s sinhronizacijo z računalnikom, morate vklopiti napravo ali odkleniti zaslon in vstopiti v aplikacijo iTunes.
  2. Nato je iPod s kablom povezan z osebnim računalnikom. Po tem se na zaslonu prikaže meni, v katerem lahko spremenite nastavitve sinhronizacije.
  3. V tem primeru bo za brisanje glasbe uporabljen način sinhronizacije z iPodom. V najnovejši različici iTunes 11.0 se želena ikona nahaja v zgornjem kotu zaslona na desni, v starejših različicah pa je v razdelku »Naprave«. Po tem izberite predmet »Ročna rokovanje z glasbo«, bo sistem ponovno zaprosil za potrditev. Potrebno je potrditi obdelavo in spremembe shraniti s klikom na ukazPrijavite se. Če je ukaz za ročno obdelavo datotek že omogočen, se sinhronizacija samodejno izvede.
  4. Ko je sinhronizacija končana, lahko pesmi izbrišete tako, da odprete razdelek »V tej napravi«. V njem je izbran zavihek. "Glasba"kjer so vse datoteke, ki jih iščete.
  5. Če želite izbrisati samo eno skladbo, morate klikniti datoteko in kliknitiIzbriši na tipkovnici računalnika ali uporabite odstranitev prek kontekstnega menija. V obeh primerih bo sistem zahteval drugo potrditev dejanj, kar lahko storite s klikom na ukazV redu, po kateri se sestava črta.

Če želite izbrisati vse skladbe ali večino njih, postopek ostane enak, le da morate izbrati več datotek hkrati. To je mogoče z uporabo bližnjice na tipkovnici Ctrl + Shift. Ta metoda omogoča brisanje skladb iz pomnilnika naprave in s seznama iTunes.

2. način - Izbrisati glasbo neposredno iz iPoda

Brisanje predstavnostnih datotek neposredno iz pripomočka je možno le, če ima naprava zaslon na dotik. Vendar ta metoda ni primerna za vse modele iPod-a, temveč le za starejše različice. Način za brisanje predstavnostnih datotek neposredno iz pripomočka je preprostejši, saj ne potrebujete povezave naprave z osebnim računalnikom ali prenosa pomožnih aplikacij.

Odstranite aplikacijo Glasba

Če želite izbrisati predstavnostne datoteke prek glasbene aplikacije, ki se nahaja v glavnem meniju, morate najti ustrezno skladbo na seznamu aplikacij. V tem primeru se brisanje izvede s pomočjo dodatnega menija, ki ga pokličemo s klikom na ikono elipse desno od vsake skladbe. V meniju, ki se prikaže, samo izberite Izbrišiin pesem izgine s seznama.

Prijavite se v Apple Music z Apple ID in vklopite iCloud Music Library

Ko se prijavite v Apple Music z Apple ID-jem in vklopite glasbeno knjižnico iCloud, boste samodejno imeli dostop do glasbe v vseh napravah. Ročna sinhronizacija glasbe ni potrebna.

Dostop do zbirke Apple Music s programom HomePod bo mogoč po nastavitvi naprave.

Funkcije Apple Music se lahko razlikujejo glede na državo ali regijo. Preberite več o tem, kaj je na voljo v vaši državi ali regiji.

Če niste naročeni na Apple Music

  • Nakupe lahko ponovno naložite iz trgovine iTunes Store v napravo iOS ali računalnik. Tudi če je bil izdelek kupljen v telefonu iPhone, ga je mogoče znova naložiti na Mac.
  • Glasbo v napravi iOS lahko ročno sinhronizirate s pomočjo iTunes v računalniku prek kabla USB ali omrežja Wi-Fi. Ročna sinhronizacija kopira vsebino iz ene naprave v drugo. Ko na primer sinhronizirate iPhone, iPad ali iPod touch z računalnikom v napravo, se kopira vsa glasba, izbrana v iTunes v računalniku (če je še ni). Vaša glasbena zbirka je shranjena lokalno v vseh vaših napravah in jo lahko poslušate, ne da bi se povezali z omrežjem Wi-Fi ali internetom.


Kaj se zgodi z glasbo, ki je že bila na vaših napravah po prijavi na Apple Music?

Ko se prvič prijavite v Apple Music, prepoznamo skladbe, ki so v napravi ali računalniku iOS, in jih primerjamo s katalogom Apple Music.

  • Pesmi, kupljene v iTunes Store, so samodejno na voljo v Apple Music Library, ko uporabljate isti Apple ID, ki ga uporabljate za nakup teh skladb v Apple Music.
  • Če je vaša različica skladbe v katalogu Apple Music, bo med veljavnostjo naročnine na voljo v vseh vaših napravah.
  • Če določenih skladb iz svoje zbirke ne morete primerjati s skladbami iz Apple Music kataloga, uporabite iTunes na računalniku Mac ali PC, da pošljete kopije pesmi v glasbeno knjižnico iCloud. Ko jih pošljete, lahko do njih dostopate v vseh svojih napravah.

Če imate na napravi ali računalniku iOS glasbo iz drugih virov, ki niso Apple Music ali iTunes Store

  • Glasbena knjižnica lahko vsebuje do 100.000 skladb. Pesmi, kupljene v iTunes trgovini, se ne štejejo.
  • V knjižnico iCloud so dodane samo skladbe, ki so manjše od 200 MB in dolge manj kot 2 uri.
  • Pesmi v ALAC, WAV ali AIFF formatu se pretvorijo v format AAC z bitno hitrostjo 256 Kbps in se kot takšne dodajo v knjižnico iCloud. Prvotne glasbene datoteke ostanejo v računalniku Mac ali PC nespremenjene.
  • V knjižnico iCloud ne dodajamo skladb v formatu AAC ali MP3, ki ne ustrezajo določenim merilom kakovosti.
  • Če želite dodati skladbe, zaščitene z DRM, v knjižnico iCloud, morate najprej avtorizirati svoj Mac ali računalnik.

Apple Music ni varnostno kopiranje. Ne pozabite varnostno kopirati podatkov v napravah iOS in računalnikih Mac ali PC, da shranite glasbo in druge informacije v primeru zamenjave, izgube ali poškodbe naprave.

Glasovni posnetki, shranjeni v napravi iOS ali knjižnici iTunes na računalniku Mac ali PC, se ne pošljejo v knjižnico iCloud.

Oglejte si video: Kako skinuti pjesme na Iphone IOS (April 2020).

Pin
Send
Share
Send
Send